Dit weekend in CittA: gastronomiespecial

Foto: Jeroen Hanselaer, Frederik Beyens

Dit weekend in CittA: gastronomiespecial

Print
Dit weekend in CittA, het gratis stadsmagazine bij Gazet van Antwerpen:

Dim Dining, een  juweel van een restaurant

Dim Dining van culinair talent Dimitri Proost (23) wordt door klanten omschreven als Japanse fusionkeuken, maar zelf houdt hij het op puur én Japans geïnspireerd. In elk geval is het eigenzinnig, maar wat verwacht je anders van een gast die als tiener op eigen houtje naar Parijs trok. Voor de gastronomiespecial combineert CittA de verfijnde gerechten van Dimitri met exclusieve juwelen.

De Antwerpse adresjes van Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt (54) is fier op zijn West-Vlaamse roots, maar minstens even trots op zijn Antwerpse pied-à-terre. Als hij niet in de Ardèche kookt in zijn restaurant Likoké, vertoeft hij graag in de Scheldestad. “Antwerpen is de tofste stad van het land. Overal zijn er restaurants en cafés. Niemand trekt zich iets aan van een BV. Dat is pas makkelijk.”

Didier Van den Broeck, Bartender van het Jaar

Didier Van den Broeck (26) werd vorige week verkozen tot Bartender van het Jaar. Zijn cocktailbar Dogma in het historische stadscentrum omschrijft hij zelf als de enige cocktailbar met een hoog bruinekroeggehalte. Op zijn website omschrijft Didier zichzelf als ‘loud, fast, fucked in the head’. “Ik ben gewoon het grootste ADHD-konijn. Dat moet ook wel om het tempo in deze bar aan te kunnen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio