© pvr

Kerststal blijft voor beroering zorgen

Vele Nielenaren vroegen zich af of er dit jaar, na al wat er is gebeurd, een kerststal zou worden opgesteld. Het antwoord is ja, maar het laatste woord over deze kwestie is kennelijk nog niet gezegd.

Paul van Roy

Omdat de oude kerststal tot op de draad was versleten besloot KWB in het begin van vorig jaar een nieuwe kerststal te bouwen. Grote bezieler er van was KWB’er Rik Wyckmans. De stal werd vorig jaar op 9 december op het kerkplein opgesteld. Maar daar liep het mis. Wegens foutief parkeren kreeg Rik Wyckmans, die aan de stal aan het werken was, twee boetes aan het been: één van de gemeentelijke gasambtenaar en één van de politie. Voor Rik Wyckmans was dit het begin van een nachtmerrie.

Omdat hij onheus werd behandeld diende Rik Wyckmans op zijn beurt een rechtszaak in. Komende vrijdag 16 december wordt de rechtszaak behandeld. Om de rechtsgang niet te belemmeren ging Wyckmans er van uit dat voor 16 december geen handelingen konden worden uitgevoerd, zodat de opbouw van de kerststal in het gedrang komt.

KWB hield met de rechtszaak geen rekening en begon afgelopen weekend op het kerkplein de stal op te stellen.

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen – Editie Zuid

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio