© AFP

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Toppers voor Dries Mertens en Thomas Meunier

Real-Napoli en PSG-Barcelona zijn toppers in 1/8e finales Champions League

In het Zwitserse Nyon werd geloot voor de 1/8e finales van de Champions League. Rode Duivels Dries Mertens en Thomas Meunier krijgen in het voorjaar van 2017 Real Madrid en Barcelona voor de kiezen.

vml, wic

De heenwedstrijden van de 1/8e finales in de Champions League worden gespeeld op 14, 15 en 21, 22 februari, de terugwedstrijden staan gepland op 7,8 en 14,15 maart. De finale wordt op 3 juni in het Welshe Cardiff gespeeld.

Kevin De Bruyne en Vincent Kompany nemen het met Manchester City op tegen AS Monaco, de verrassende nummer twee uit de Franse Ligue 1. Een veel zwaardere opdracht staat Dries Mertens en Napoli te wachten. De Rode Duivel mag optornen tegen titelverdediger Real Madrid. Yannick Carrasco trekt met Atlético Madrid naar Duitsland voor een confrontatie met Bayer Leverküsen, terwijl Thomas Meunier met PSG het tegen Barcelona moet opnemen.

Porto, waar Laurent Depoitre nauwelijks nog aan spelen toekomt, is de underdog tegen Juventus. Leicester, groepswinnaar in de poule van Club Brugge, trekt naar Sevilla. Benfica moet proberen Borussia Dortmund uit de kwartfinales te houden. Tot slot is de confrontatie tussen Bayern München en Arsenal nog een echte topper om naar uit te kijken.

De 1/8e finales:

Manchester City - Monaco

Real Madrid - Napoli

Benfica - Dortmund

Bayern München - Arsenal

Porto - Juventus

Leverküsen - Atlético Madrid

PSG - Barcelona

Sevilla - Leicester

Om 13u wordt geloot voor de 1/16e finales van de Europa League, dan kennen Anderlecht, AA Gent en KRC Genk hun opponenten.

Volg hier vanaf 13u LIVE de loting van de Europa League!