© *

Barvrouw Hannah Van Ongevalle geeft tips

Met deze drankjes scoor je tijdens de feestdagen

Vanaf maandagavond kan je op culinaire zender njam! kijken naar het programma 'It’s APEROTIME somewhere in the world', waarin bartender Hannah van Ongevalle wereldklassiekers én haar eigen cocktails mixt. Voor ons geeft ze tips over hoe je zelf makkelijk lekkere drankjes mixt tijdens de eindejaarsperiode.

tib

Hannah Van Ongevalle is niet alleen een ravissante verschijning, ze kan ook nog eens geweldige cocktails mixen. in 2014 werd ze verkozen tot Beste Bartender van België en samen met haar vader runt ze de speakeasy bar The Pharmacy in Knokke & The Antique Shop, een opleidingscentrum voor horecamedewerkers. Daarnaast wordt ze wereldwijd gevraagd voor workshops en lezingen én wordt ze vaak genoemd als stijlicoon. Benieuwd wat zij haar gasten serveert de komende weken?

Met welk drankje scoor je altijd tijdens de feestdagen?

“Ik vind het moeilijk om er ééntje te noemen omdat iedereen een andere smaak heeft: kerst met familie vraagt om andere drankjes dan nieuwjaar met vrienden. Maar ik zou gaan voor een gemakkelijk drankje, zoals een Negroni. Dat is een erg gesmaakte cocktail en bovendien erg bitter, waardoor het de eetlust opwekt. Een negroni maak je met 3 cl gin, 3 cl campari en 3 cl rode vermouth – omdat het drie gelijke delen zijn, is het belangrijk dat je ingrediënten van een goede kwaliteit zijn. Die serveer je met ijs in een tumblerglas: eenvoudig en lekker.

Heb je tips voor een geslaagd aperitief?

“Ik vind dat een klassieke punch wat onderschat wordt. Het is al zo druk tijdens de feestdagen, we moeten zoveel regelen, dan heb je niet zoveel tijd voor een heel cocktailmenu. Zoek daarom online een recept voor punch en serveer hem in een grote bowl of saladekom met een soeplepel en leuke glaasjes. Dat is gezellig en je kan het op voorhand maken, zodat je niet voor elke gast die binnenkomt een nieuw drankje moet mixen”.

Eindejaar is de tijd van de bubbels, hoe doe je daar iets leuks mee?

“Eén van de cocktails die ik maak in het programma op Njam! is een 'Death in the afternoon', geïnspireerd op Ernest Hemingway. Daarin wordt champagne gemixt met absint, citroen en suikerwater. Er bestaat ook een variant met gin in plaats van absint, die cocktail heet 'French 75'. Wat ook altijd lekker is: een centiliter vlierbloesemlikeur van Saint Germain bij de champagne”.

Welke cocktail hoort voor jou bij de winter?

“ Dan ga ik voor een old fashioned of een manhattan, de typische cocktails van tijdens de drooglegging. Heel simpel te maken met rum, whisky of jenever, dat zijn voor mij typische wintercocktails”.

Morgen lees je hoe Hannah een lekkere mocktail maakt én hoe je een kater kan vermijden.

“It’s APEROTIME somewhere in the world”, vanaf 12 december van maandag t/m zaterdag 17u20, 20u25 en 23u10 op njam!

MEER OVER Eten & Drinken