Deze vrouwen tonen dat online shoppen niet altijd goed uitdraait

Als je online een jurk bestelt, dan krijg je niet altijd wat je op de foto ziet. Dat bewijzen deze vrouwen door in hun ‘droomcreatie’ te poseren op Knock Off Nightmares, een Facebookpagina die volledig aan miskopen via het internet is gewijd.

vwh

Wie blunders van dit elan wil voorkomen, pluist voor het bestellen best de hele site uit. Zoek naar een duidelijke maattabel en meet of de afmetingen bij je lichaam passen. Filter de naam van de site waarop je wil bestellen eens met behulp van Google. Wat wordt erover geschreven en wat zijn ervaringen van andere online shoppers?

Elke professionele site heeft ook een FAQ-pagina, waar veelgestelde vragen worden beantwoord. Lees alles goed door. Check ook de voorwaarden om een artikel terug te sturen. Zijn die vaag of vind je nergens op de site een adres, dan wordt terugsturen hoogstwaarschijnlijk een moeilijke opgave.

Daarnaast kan een uiterst aantrekkelijke prijs een instinker zijn: wees niet verrast als een jurk van 25 euro, die gratis wordt verzonden door een Chinese site, er veel minder spectaculair uitziet als in de webwinkel of de kleur nogal veel afwijkt van het origineel.

MEER OVER Mode & Beauty