© Zoo Antwerpen

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Olifant Kai-Mook is zwanger...en mogelijk is ze niet de enige

Olifant Kai-Mook is zwanger. Dat maakt Planckendael bekend met de hashtag #KaiMookZwanger. “Morgen volgt er nog meer (groot) nieuws”, zegt het dierenpark nog.

inke

Kai-Mook vierde in mei haar zevende verjaardag. Die zevende verjaardag is voor de jonge olifant erg speciaal omdat ze vanaf dit jaar zwanger mag worden. “Ze heeft al gepaard, maar tot hiertoe zonder resultaat”, zei coördinator Ben Van Dyck in mei. Nu blijkt de bevruchting dus wel gelukt. Olifantenstier Chang, die in 2012 naar Mechelen werd gehaald en als snel de bijnaam ‘hobbydekker’ kreeg, is de ‘gelukkige vader’. Als de zwangerschap goed verloopt, zou Kai-Mook rond de kerstperiode van 2017 bevallen.

Dierenpark Planckendael laat weten dat er nog meer groot nieuws volgt. Naast Kai-Mook, komen ook grote zus May-Tagu, tante Yu Yu Yin en zelfs Khaing Phy Phyo – de mama van Kai-Mook - in aanmerking om mama te worden.

Babyboom

Planckendael houdt al een tijdje rekening met een babyboom. De afgelopen zomer werd zelfs gewacht met het opsturen van de bloedstalen naar een labo in het buitenland - iets wat om de zes maanden gebeurt - om ook een staal van een andere olifant mee te kunnen verzenden.

Olifantenverzorger Ben Van Dyck zei de afgelopen zomer deze - mogelijk profetische - woorden: “Als May Tagu, Kai-Mook en Phyo Phyo zwanger zijn, heeft bul Chang zijn taak volbracht en mag hij verhuizen. Dan is deze bloedlijn voldoende aanwezig voor het kweekprogramma en gaat hij in een andere zoo op zoek naar nieuwe vrouwtjes. Planckendael krijgt dan een nieuwe stier toegewezen. Waarschijnlijk wordt dat Kanvar, een van de twee bulletjes die nu in Antwerpen woont. Hij is nu nog te jong om te paren, maar over twee jaar lukt dat waarschijnlijk wel.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio