© Isopix

Schattige tweeling vraagt bijzonder cadeau voor 100ste verjaardag

Irene Crump and Phyllis Jones vierden enkele weken geleden samen hun 100e verjaardag. Hoe kan het ook anders? De zussen vormen een tweeling. En voor de gelegenheid vroegen ze een speciaal cadeau.

vtvn

Irene en Phyllis, oftewel Rene en Phil zoals ze door hun familie worden genoemd, werden met een verschil van slechts 25 minuten geboren op 20 november 1916. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk gebleken. Ze gingen samen naar school, werkten voor hetzelfde bedrijf en leven tegenwoordig onder hetzelfde dak in het Britse dorpje Stourport-on-Severn.

De zussen zijn niet-identieke tweelingen. Dat wil zeggen dat ze zowel een ander uiterlijk als een ander karakter hebben. Irene is kalm en rationeel, terwijl Phyllis een stuk emotioneler is. Samen hebben ze nu dus de kaap van de 100 jaar gerond. Beiden overleefden ze hun echtgenoot. Samuel (Irene) en Ray (Phyllis) stierven toen de zusters 90 jaar waren. Enkel Phyllis kreeg een kind, haar zoon Carl.

Hun verjaardagsfeestje, dat ze altijd samen organiseren, werd bijgewoond door 48 gasten. Een geschenk van hun familie en vrienden wilden ze niet. De zussen vroegen daarentegen aan hun gasten om een donatie te doen aan een goed doel. Een organisatie die reddingsvluchten uitvoert om slachtoffers van verkeersongevallen te redden en mensen met dringende medische noden te helpen.

Op de vraag naar hun geheim antwoordden Irene en Phyllis in koor: “Hard werken en goed eten. Dat is eigenlijk alles”, aldus de tweeling, die een persoonlijke kaart kreeg van de Queen.