Kempense broers en zussen zamelden al 1.730 euro in met hun warmste lied

De broers Neel (15) en Freek (14) en zussen Sterre (11) en Fee (8) Hannes maakten een lied voor De Warmste Week, de actie van Studio Brussel, ten voordele van Pleegzorg Vlaanderen.

Marlies Van Bael

Neel en Freek maakten vorig jaar al een nummer rond de terroristische aanslagen in Brussel. Deze keer zingen hun zussen Sterre en Fee mee in een lied voor de Warmste Week. “Het idee ontstond eigenlijk letterlijk tussen de soep en de patatten”, vertelt mama Liesbeth. “We wilden graag iets doen voor de Warmste week, maar er worden al zo veel koekjes en cakes gebakken.” Daarom dacht het muzikale gezin al meteen aan het maken van een liedje. “We hebben twee of drie dagen aan het nummer gewerkt, maar tussendoor ook nog gestudeerd voor de examens”, vertelt Freek. Vorige week woensdag besloten de broers en zussen dan om het nummer op te nemen en op Facebook te gooien. “Het vorige nummer van Freek en Neel was zo goed aangeslagen op Facebook, dat we besloten om het deze keer ook zo aan te pakken”, vertelde Liesbeth.

Pleegzus Nouss

Sinds augustus woont hun pleegdochter/-zus Nouss (6) bij de familie Hannes. “Daarom was het eigenlijk logisch dat we met het liedje pleegzorg Vlaanderen zouden steunen”, vertelt mama Liesbeth. “Ondertussen hebben we al 1.730 euro ingezameld, maar we verwachten nog veel meer”, meent het gezin. Vrijdagavond werd het gezin, samen met Nouss, uitgenodigd bij Studio Brussel, waar ze heel enthousiast waren over het nummer. “Ze waren heel blij met ons liedje, we hebben het live in de studio mogen zingen en ook Nouss was heel blij dat ze er was, dat zei ze zelfs in de micro op de radio”, lacht Freek.

Sociale media

Daarna ging het gezelschap nog langs bij de collega’s van Ketnet. Ook op sociale media staat hun lied niet stil. Daar wordt het massaal gedeeld. “Het is al meer dan 40.000 keer bekeken op Facebook, waauw”, zegt Freek. Hun actie loopt nog tot 21 december. “Of de mensen nu 10 cent of 10 euro storten, wij zijn blij met alles wat we krijgen voor Pleegzorg Vlaanderen”, luidt het in het gezin.

Wie graag zijn of haar steentje wil bijdragen kan surfen naar de website van de warmste week (www.dewarmsteweek.stubru.be) en een kijkje nemen bij de acties. Vul de postcode 2250 in en u komt terecht op de actie van Freek, Neel, Sterre en Fee.

Kempense broers en zusjes ontroeren met eigen lied voor Warmste Week

© rr

De Warmste Week van Studio Brussel komt eraan en Neel, Freek, Sterre en Fee Hannes uit Olen hebben alvast hun steentje bijgedragen met een zelfgemaakt liedje. "Het werd een dreigend en een moordend jaar, we waren bang maar we hadden elkaar", zingen ze. Ze vragen aan iedereen die het lied mooi vindt om een kleine bijdrage te storten voor hun zelf gekozen goede doel: Pleegzorg Vlaanderen.

"Vind je het mooi, stort dan een bijdrage op rekeningnummer BE85749014038006 op naam van Neel Hannes-de warmste week. Elk klein bedrag is welkom, of het nu 10 cent of 10 euro is", staat er te lezen op Facebook.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio