© Mercedes F1 team

Brit krijgt plots gelijk

Mercedes paait Hamilton: "Hem teamorders geven was een foute beslissing"

Bij het Mercedes F1 team hebben ze spijt dat ze Lewis Hamilton tijdens de laatste race van het seizoen instructies hebben gegeven om zijn tempo te verhogen. De Brit negeerde die instructies tijdens de race, waarna er heel wat commotie over ontstond. Maar nu concurrent Nico Rosberg uit de sport starten, lijkt het team zijn enig overgebleven "kopman" te willen paaien.

F1journaal.be

Vooral tijdens de slotronden van de GP van Abu Dhabi zorgde Hamilton voor de nodige controverse door erg traag zijn rondjes over het Yas Marina Circuit af te werken. Hij probeerde zo Rosberg op te houden en richting zijn achterliggers te duwen in de hoop dat die Rosberg nog zouden inhalen. Enkel op die manier kon Hamilton nog wereldkampioen worden.

Voorafgaand daaraan had Hamilton verschillende keren de instructies van het team genegeerd om zijn racetempo te verhogen. Zelfs toen Paddy Lowe tot twee keer toe over de boordradio zei dat Hamilton zijn tempo moest verhogen zodat de overwinning niet in gevaar kwam negeerde Hamilton die instructie.

Er ontstond vervolgens de discussie of Hamilton voor het negeren van die instructies door Mercedes gestraft zou moeten worden. Dat gebeurde uiteindelijk niet en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat nu zelfs weten dat het fout was om dergelijke instructies te geven.

"In het heetst van de strijd neem je soms beslissingen die fout zijn," zei Toto Wolff tegenover 'Sky Sports F1'. "Onze gedachten gaan uit naar de punten die we tijdens de race wensen te behalen en de race die we proberen te winnen, daarbij hou je dan geen rekening met wat er op het spel staat voor de rijders."

"Gezien de manier waarop de race is uitgedraaid zouden we anders moeten gecommuniceerd hebben. Achteraf gezien hadden we hen gewoon moeten laten racen op de manier die zij geschikt vonden."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: