Overnachten in oud klooster van Groen Kwartier

De huidige toestand van de Generale Stad. Het interieur is in niet al te beste staat. Foto: RR

Overnachten in oud klooster van Groen Kwartier

Print
Antwerpen 2018 -

De renovatie en restauratie van de Generale Staf en het klooster, twee monumentale gebouwen in ’t Groen Kwartier, is van start gegaan. Beide gebouwen krijgen een nieuwe bestemming. De Generale Staf wordt deels woning, deels kantoren, deels hotel. Datzelfde hotel zal ook het hele klooster innemen.

De afgelopen jaren is er stevig gewerkt aan het Groen Kwartier. Het voormalige Militair Hospitaal evolueerde naar een hippe, groene woonsite. In 2004 werden de paviljoenen met wintergang, de Generale Staf, het klooster, de stookplaats, de kapel -waar topchef Sergio Herman zijn restaurant The Jane in opende - en het poortgebouw officieel beschermd. Twee jaar later sloeg AG Vespa (autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen) de handen in elkaar met projectontwikkelaars Vanhaerents Development en Matexi om de site te herontwikkelen. Die werken worden nu verdergezet.

Zowel de Generale Staf, gelegen aan het Paradeplein tegenover de kapel, als het klooster worden het komende jaar onder handen genomen. “Maar alles wat behouden kan blijven, blijft behouden. Wat vervangen moet worden, wordt vervangen naar origineel model en in de originele materialen”, zegt Veerle Verhulst van AG Vespa.

Overnachten in oud klooster van Groen Kwartier
Zo zal het klooster er na de renovatie uitzien. Foto: RR

Kantoren van AG Vespa

Het vastgoedbedrijf van de stad zal zelf haar intrek nemen in de middenbeuk van de Generale Staf.

Verder wordt in hetzelfde complex ook een woning met praktijkruimte gebouwd. De verkoop daarvan staat gepland voor begin 2017. Tien kamers van het hotel dat in het nabijgelegen klooster zal worden gerealiseerd, komen eveneens in de Generale Staf te liggen.

Het project is nog in volle evolutie. Een naam heeft het hotel nog niet. In totaal zal het complex 40 kamers tellen. Het einde van de werken is voorzien voor het najaar van 2018.

Lees maandag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio