Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© BELGA

Veldrijden DVV-Trofee Essen en druivencross Overijse

Kevin Pauwels staat zowel in Essen (2de) als Overijse (3de) op het podium

Kevin Pauwels kende misschien wel zijn beste weekend van het seizoen tot nu toe. Zaterdag in Essen eindigde hij na een fraaie prestatie op de tweede plaats, een dag later in Overijse stond het met een derde plek opnieuw op het podium.

kle

Pauwels was zaterdag in Essen de enige die min of meer in het spoor van Van Aert kon blijven. Allee gooide een val op de trappen roet in het eten, net op het moment dat de Kalmthoutenaar op weg leek om de aansluiting te maken bij de wereldkampioen. “Of ik Van Aert had kunnen volgen, ga je me niet horen beweren”, stelde de kopman van Marlux-Napoleon Games achteraf met zachte stem. “Zijn tempo was verschroeiend, maar op zeker moment naderde ik toch. Bijna was het gat gedicht, maar ik pakte aan iets te hoge snelheid de bocht, waardoor ik niet over dat trapje geraakte en ten val kwam. Het leek misschien spectaculair, maar veel pijn heb ik me daarbij niet gedaan. Het was alleen jammer dat Wout daarvoor gaan vliegen was. Ook voor mijn rug was die val niet al te best, op het einde begon ik toch wel last te krijgen. Toch vind ik dat ik al bij al een goeie wedstrijd gereden heb. Vooraf had ik getekend voor een tweede plaats en dan moet je daar blij om zijn. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen doen voor mijn supporters. Ze massaal aanwezig in Essen en moedigden me geweldig aan. Zoiets stimuleert altijd.”

Zondag in Overijse zat Pauwels na een puike start meteen in het wiel van Van der Poel. “Lang heeft dat echter niet geduurd. Hij pakte meteen uit met een verschroeiende versnelling die mij de benen afsneed. Toen daarna ook Van Aert me voorbijging, wist ik dat ik voor de derde plaats reed. Best wel frustrerend dat ik nooit eens meer kan meedoen voor de zege, maar het is nu eenmaal zo. Ik heb me daar al een beetje bij neergelegd, al blijft het een vervelend gevoel. Toch kan ik tevreden terugblikken op dit weekend met twee podiumplaatsen.”