© Photo News

Westerlo morst met kansen en gaat onderuit tegen Standard

Standard heeft zondagavond een makkelijke thuiszege geboekt tegen Westerlo. De Rouches haalden het met 3-1 van de rode lantaarn van de Jupiler Pro League. Nochtans speelde Standard een half uur met tien man na een domme rode kaart voor Collins Fai. De Luikenaars komen opnieuw naast KV Mechelen op een gedeelde zevende plaats en houden Play-off 1 in het vizier. Westerlo deelt de laatste plaats met Moeskroen.

md

De match kon niet beter beginnen voor Standard. Na zeven minuten mocht de bal al op de stip na oerdom handspel van Mustoe op de rand van de zestien meter. Topschutter Orlando Sa zette de strafschop feilloos om. Zeven minuten later was de match eigenlijk al gespeeld. Laifis knikte makkelijk de 2-0 op voorzet van Dompé in doel.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

Westerlo

Het duurde tot de 35ste minuut vooraleer Westerlo eindelijk kon reageren. Maar Acolatse vergat de volledig vrijstaande Ganvoula aan te spelen en besloot zelfzuchtig op Hubert. Even later strandde Molenberghs op een verdedigend been.

Ook na de rust was de eerste kans voor Molenberghs. Hubert bracht redding. Standard maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk: Collins Fai kreeg na 60 minuten een rechtstreekse rode kaart voor een drieste tackle langs achter op Ganvoula.

Maar ook met een man minder hield Standard eigenlijk makkelijk de controle. Een kwartier voor het einde scoorde Mbenza de beslissende 3-0. De invaller stond amper een minuut op het veld toen hij door de buitenspelval glipte en de bal voorbij Van Hout wipte.

In het slotkwartier kreeg Ganvoula nog meerdere kansen om de eerredder te scoren, maar de Congolese spits verkwanselde ze allemaal. De ene nog knulliger dan de andere. In de 92ste minuut deed Hyland dan toch wat ploegmaat Ganvoula niet kon: met de tip van de voet scoorde hij de 3-1.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo