Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© Sven Dillen

vOETBAL1STE AMATEURKLASSESporting Hasselt 2- KSK Heist 2

Heist behaalt eerste gelijkspel van dit seizoen

Op de laatste speeldag van de heenronde boekte Heist zijn eerste gelijkspel. En daar waren de Heistenaren niet ontevreden mee. Hoewel de ploeg na een half uur 2-0 achter stond, wisten ze toch bij te geraken. Zo staat Heist halfweg de competitie op een fraaie zesde plaats.

“Bij die tegendoelpunten zijn we twee keer op snelheid gepakt”, weet David Wijns. “We kregen aanvankelijk moeilijk grip op de spitsen Sidibe en Ouadraogo. Sidibe was heel gevaarlijk tijdens stilstaande fases. Wij stonden niet zo goed en kregen er een 2-0 achterstand voor gepresenteerd.”

De aansluitingstreffer van Webers kwam voor de ploeg dan ook als geroepen. “Net voor de rust, het kon op geen beter moment vallen. We kregen een extra prikkel door de 2-1, net als vorige week tegen Geel. Toen scoorden we ook in de slotminuut van de eerste helft en konden we daar achteraf de vruchten van plukken.”

Tij gekeerd met ander soort voetbal

Heist wist zich na de rust te herpakken en speelde 2-2 gelijk. “Jammer van die rode kaart voor Dethier. Waren we met elf blijven staan, hadden we ook over Hasselt kunnen gaan. Nu bleven we dus steken op een gelijkspel. Gelukkig kon Ventose direct na de rode kaart de 2-2 maken. Ook met dank aan Challouk, die mooi voorbereidend werk deed.”

Volgens Wijns kreeg de ploeg dit seizoen te maken met heel wat tegenslag. “In het voetbal heb je altijd de factor van geluk die meespeelt. Het lot is ons niet altijd even gunstig gezind geweest, vind ik. Maar de afgelopen maanden zijn we een ander soort voetbal gaan spelen. Als we aan het einde van de rit dan de punten tellen die we verdiend hebben, mogen we toch tevreden zijn. En dat ben ik dus.”

Boeiend kampioenschap

“Het is me ook opgevallen dat de ploegen in deze reeks allemaal dicht bij elkaar liggen. We hebben tegen de laatste ploegen misschien wat teveel punten laten liggen, maar langs de andere kant heeft geen enkele ploeg ons weggespeeld. Dat was in de periode van tweede klasse met Heist wel eens meer het geval. Het is leuk om vast te stellen dat dat nu niet meer het geval is. Dat maakt het een boeiend kampioenschap..”