© facebook

26-jarige kreeg per ongeluk bankrekening zonder bodem toegewezen

Bank maakt foutje: student verbrast 1,5 miljoen aan sportauto’s, strippers en cocaïne

“Ik kocht een Maserati, een Aston Martin en een speedboot. Ik bezocht stripclubs en snoof cocaïne.” Aan het woord Luke Moore, een 26-jarige Australische student die er de voorbije jaren 1,5 miljoen euro verbraste nadat zijn bank hem per ongeluk een rekening zonder bodem toewees.

mtm

De Australiër opende in 2010 een lopende rekening bij de niet bij naam genoemde bank. Maar hij mocht zoveel geld opnemen als hij wilde, zijn rekening werd nooit geblokkeerd. Het sein voor Luke om geld te beginnen uitgeven. Veel geld.

“Ik kocht snelle auto’s, bezocht stripclubs, snoof cocaïne en boekte decadente luxereisjes naar Azië”, aldus Moore. “Ik kocht een Maserati, een Aston Martin en een speedboot. Ik reed dan zonder shirt rond in mijn cabrio en floot naar de parkeeragentes. Puur genieten.”

Betrapt

Het duurde twee jaar voordat Moore werd betrapt. Op dat moment had hij er al 2 miljoen Australische doller, ofwel zo’n 1,5 miljoen euro, doorgejaagd. De jongeman werd veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Hij tekende echter beroep aan en werd vorige week opnieuw vrijgelaten omdat de rechter oordeelde dat de schuld bij de bank lag. Al moet Moore het hele bedrag terugbetalen.

Ondertussen woont hij opnieuw bij zijn ouders, rijdt hij in een kleine Ford en is hij gestart met een studie rechten. “Mijn familie en vrienden zijn het dierbaarste wat ik bezit”, aldus Moore. “Het was een mooie tijd, maar geluk kan je niet kopen. Al mis ik de cocaïne en de strippers soms wel.”