© Jan Van Der Perre

SensUnik zoekt overnemer

SensUnik, het meest kindvriendelijke restaurant van Vlaanderen, staat over te nemen. Uitbater Yannick Berkvens stopt ermee na dertig jaar.

Johan Van Baelen

“Dertig jaar plezier, het is mooi geweest”, zegt Yannick Berkvens, die samen met zijn vrouw Sophie de grote bezieler is van de SensUnik, dat door de Vlaamse gemeenschap is uitgeroepen tot meest kindvriendelijke restaurant van Vlaanderen.

“We zijn in 1986 begonnen als bistro. Later, toen we zagen dat onze kinderen niet in elk restaurant even welkom waren, hebben we er voor gekozen om het probleem hier bij ons aan te pakken.”

In SensUnik krijgen kinderen de hele zolderverdieping voor zich. Daar hebben ze drie ruimten met gezelschapsspelletjes en plaats om te spelen. Blijven over: een toilet en een keukentje om te eten.

“De kinderen die naast de speelruimte op zolder eten, mogen pas weer gaan spelen als hun bord leeg is. Rest hen de handjes te wassen en ze kunnen weer”, lacht Yannick Berkvens. “Het voordeel is dat ze bij ons hun bord altijd leeg eten.

“Intussen heeft zich een generatiewissel voorgedaan onder onze klanten. Kinderen van vroeger komen hier met hun eigen kinderen. Ouders zijn grootouders geworden. Een grotere blijk van vertrouwen kan je niet krijgen”, zegt Yannick.

“Ik spreek dan ook niet graag van het overlaten of overgeven van de zaak. Ik vertrouw het toe aan onze opvolgers, zodat het instituut blijft. Want dat is toch de sterkte van deze formule.”

www.SensUnik.be, Molenstraat 69, 2018 Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio