Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© kms

voetbal1ste amateurklasseWS Brussel 0- Dessel Sport 1

Belangrijke winning goal van Kevin Janssens

Dessel heeft na de recente 1 op 9 komaf gemaakt met de periode na de zege op het veld van WS Brussels, traditioneel een zware opdracht voor Dessel. “Een opsteker alvast met het oog op de komst van Beerschot Wilrijk.”

fvh

Aan het woord is Kevin Janssens, auteur van de belangrijke 0-1, even voor het uur.

“Het matchbegin was moeilijk voor ons, maar onze doelman Wim Kustermans kon de kooi zuiver houden met een aantal mooie tussenkomsten. Nadien kwamen we beter in de match, al was het bijzonder moeilijk combineren op die slechte Brusselse grasmat. We wisten dat WS Brussels niet mocht scoren, want dan waren we eraan voor de moeite. Maar Dessel bleef georganiseerd voetballen en toonde een goede mentaliteit. We hebben net als vorige week tegen Oosterzonen de nul kunnen houden en kunnen scoren, al was het even geleden (12 oktober nvdr). Voor mij is het dan weer mijn vierde seizoenstreffer, na een wedstrijd die niet echt hoge toppen scheerde, maar dat is niet belangrijk. De overwinning is verdiend, alleen al omdat Dessel de enige ploeg was die wilde voetballen. En dat is op Brussels altijd moeilijk. Ook in mijn tijd bij Eendracht Aalst was dat zo. Ik ben blij dat deze klus geklaard is. We zijn er vanaf. Deze driepunter geeft hoe dan ook een goed gevoel, ook voor onze supporters. De kloof met de leider is niet groter geworden. Nu kunnen we dus uitkijken naar de komst van Beerschot Wilrijk.”

Ook Debauve uitgevallen

De Desselse trainer moest noodgedwongen een aantal wissels doorvoeren na de schorsing van Timothy Dreesen. Zo keerde Sander Heesakker terug als linksachter en nam Gerits de plaats in van Smet, die centraal verhuisde naast Vosters. Leo Njengo startte diep in de spits met Jutten als steun, waardoor Vansimpsen naar de bank verhuisde. Maar Vansimpsen moest al vlug invallen voor de geblesseerde Ken Debauve.

“Alweer een opdoffer: Ken werd vrij zwaar geraakt juist boven de enkel, zodat ook hij lange tijd gemist zal worden. Jammer, het blessureleed blijft maar duren. Gelukkig komt de winterstop eraan zodat een aantal jongens misschien gerecupereerd kunnen worden”, hoopt Kevin Janssens.

De match tegen WS Brussels bezorgde Dessel nog meer kopzorgen, aangezien ook Sander Heesakkers (gekneusde teen), Thomas Jutten (gezwollen enkel) en Mike Smet, die last had van de achillespees, met kwetsuren kwamen te zitten.