Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© beerschot wilrijk

Voetbal1ste amateurklasseKsv oudenaarde 2- Beerschot wilrijk 3 - Vrijdag speelgerechtigd, zaterdag al matchwinnaar in Oudenaarde

Fessou Placca: “Beter debuut had ik me niet kunnen dromen”

20 juli: Fessou Placca verlaat Oosterzonen voor Beerschot Wilrijk. 10 december: Fessou Placca mag op het veld van Oudenaarde eindelijk zijn debuut maken voor de Kielenaars. Vijf lange maanden moest de Togolees wachten op zijn debuut na problemen met zijn arbeidskaart. Maar in Oudenaarde mocht de spits een halfuur voor tijd eindelijk zijn opwachting komen maken. En hoe! Met een doelpunt was Placca meteen van goudwaarde voor paars-wit.

hugo fret

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. De opluchting op het gezicht van de Togolees was groot na afloop. Vijf maanden had de spits gefrustreerd in de tribune moeten toekijken, maar in Oudenaarde was Placca er dan toch eindelijk bij.

“Makkelijk heb ik het zeker niet gehad. Al die tijd alleen maar trainen, echt plezant is dat natuurlijk ook niet. Je mist toch het gevoel van zo’n match en naar een wedstrijd toeleven. Dat blijft toch nog iets totaal anders. Vrijdag kreeg ik dan eindelijk groen licht. Je kan niet weten hoe groot de opluchting was. Zo blij was ik. Uiteraard zal ik nog hard moeten werken om mijn beste niveau te halen. Ik mis nog wedstrijdritme. Dat voelde ik ook op het veld. Het was sowieso niet makkelijk invallen. Als ploeg voetbalden we op dat moment iets minder vlot en we hadden moeite om diepgang te zoeken. Oudenaarde zette ons hoger vast, waardoor we te snel voor de lange bal kozen. Gelukkig kon ik dan twee minuten voor tijd toch scoren. Echt een droomscenario, scoren bij je debuut voor zo’n club met al die supporters. Achteraf bekeken bleek het ook een belangrijk doelpunt. Met mijn doelpunt leek de wedstrijd bij 1-3 gespeeld, maar toch lukte Oudenaarde één minuut later opnieuw de aansluitingstreffer. Zo werden het toch nog spannende slotminuten. Gelukkig konden we de punten dan toch mee op de bus nemen. Een beter debuut had ik me niet kunnen dromen.”