Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

Voetbal2de amateurklasse BCappellen 1- Berchem 1 - Seppe Kil lukt gelijkmaker in spektakelrijke wedstrijd

“Met hele ploeg geknokt voor het resultaat”

Door veel inzet en met een portie geluk kon Cappellen een gelijkspel afdwingen tegen de beste ploeg die er dit seizoen over de vloer kwam. “Het zat inderdaad wat mee, maar dat dwing je als ploeg af”, zegt Seppe Kil, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

eddy nouws

Het aanvangskwartier deed het ergste vrezen voor Cappellen, maar uiteindelijk slaagde de thuisploeg erin de bezoekers bij te benen en een aardig mondje mee te praten in de debatten. “Het was een plezante match”, luidt dan ook de evaluatie van de Cappelse doelpuntenmaker. “Pittige duels, maar nooit over de schreef en een wedstrijd die goed heen en weer golfde. Kansen aan beide zijden maakten het voor de supporters best aangenaam om volgen, denk ik.”

Steekjes

Natuurlijk werden we tijdens het eerste kwartier in de wedstrijd gehouden door de reddingen van onze keeper Sten Vandenbossche. Als we na vijf minuten al achter de feiten moesten aanlopen, zouden we wellicht een totaal ander spelbeeld gekregen hebben. Doordat de nul op het bord bleef, konden we ons blok redelijk laag houden en speculeren op de counter. Dat kwam er gaandeweg beter uit en we hadden het gevoel dat er iets inzat. De achterstand kort voor de rust betekende dan ook een mentale tik. Zeker omdat die vrij knullig tot stand kwam doordat we enkele verdedigende steekjes lieten vallen.”

“We zijn met verse moed aan de tweede helft begonnen en kenden dan het geluk dat de bezoekers enkele uitstekende kansen niet benutten. Met dank aan Sten, die ons enkele keren recht hield. Een kwartier voor tijd kon ik een persoonlijke actie succesvol afronden en brak de wedstrijd weer helemaal open. Sten hield de bezoekers van een tweede doelpunt en ikzelf kwam in de slotminuut nog dicht bij succes. Een wedstrijd die werkelijk alle kanten uitkon, eindigde zo voor ons in een verdienstelijk gelijkspel.”

De oudste van de broers Kil gaf grif toe dat de bezoekers indruk maakten. “Er staat een ploeg waarbij iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Bij ons is dat aan het groeien. Wij hebben in vergelijking met Berchem nog een achterstand omdat wij vrij recentelijk zijn omgeschakeld. We hebben nog een groeimarge en met de kwaliteit waarover wij beschikken, moeten we ons niveau nog kunnen opkrikken. Belangrijk is dat er een ploeg op het veld staat die bereid is om te bikkelen. Dat brengt ons al een heel eind. Vijf wedstrijden op rij zonder ­nederlaag illustreren dat ­voldoende.”