Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Voetbal3de amateurklasse BRacing Mechelen 0 - Turnhout 2 - Drie punten tegen hekkensluiter RC Mechelen schenkt Turnhout herfsttitel.

“We hebben al betere matchen gespeeld”

Turnhout won in Mechelen. Terecht, maar met veel glamour en glitter was het zeker niet. Het was geen aangename partij die ook nog eens in een bitsige sfeer eindigde. Een rode kaart voor een speler van RC Mechelen en veel discussie toen Van Parijs wat later ten onrechte rood kreeg. Het belette Turnhout niet om de herfsttitel te pakken.

geert fierens

Het bezoekende slachtoffer bij de Mechelse rode kaart was de ervaren Gert Michiels, die wellicht wijs op de vlakte bleef over het hoe en waarom van de fase. “Ik ga daar niet veel over zeggen”, besliste Michiels. “Volgens mij is de rode kaart voor Gassama een juiste beslissing. Die speler heeft een slag aan mij verkocht. Maar meer wil ik er niet over kwijt, we moeten tegen deze club nog een terugmatch spelen. Ik wil geen dingen zeggen waar ik achteraf spijt van heb.”

Grote verwarring

Gassama was nog geen vijf minuten uitgesloten of het spel zat alweer op de wagen. Na een vrij stevige fout van Van Parys kreeg die van de scheidsrechter ook een rode kaart. En toen stond alles wat Turnhout was wel boven op de bank. De ref trok eerst geel en vervolgens rood voor Van Parijs. Hij dacht dat de Turnhoutse nummer 5 al vroeg in de match ook geel had gekregen. Maar dat bleek niet het geval. Die eer was weggelegd voor Sjors Paridaans.

Van Parys mocht dus blijven staan, voor hem was het pas zijn eerste gele kaart. “Dit was volledig terecht en het was juist wat de scheidsrechter deed”, wist Michiels. “Hij vergiste zich van nummer. Paridaans draagt het nummer 4 en Van Parys het nummer 5.”

Michiels kon het dan eindelijk over het sportieve hebben. “We hebben al betere matchen gespeeld. Vooral onze tweede helft was niet goed. Daar heeft RC Mechelen toch laten zien dat ze behoorlijk kunnen voetballen.”

“In de eerste helft hadden we onze kansen uit een stilstaande fase beter moeten afwerken. Toen waren we zeker baas maar hebben we onszelf te weinig beloond.” Turnhout is toch wel de ploeg die makkelijk scoort. “Dat gaan we niet ontkennen. Onze sterkte daarin is dat we niet alleen onze pijlen richten op Steven Dillien. Er zijn nog andere spelers die kunnen scoren, Dillien scoorde nu niet. Dat zegt iets over onze aanvallende kwaliteiten.”

Turnhout staat nu aan de leiding, de trein is vertrokken? “Dat kan je nooit zeggen. We zijn een goeie groep en we hebben halfweg de competitie de eerste plaats in ons bezit maar we staan eigenlijk nog nergens. Iedereen knokt voor elkaar en dat moet in de terugronde nog meer onze kracht worden. We zitten nu op een wolk maar we moeten ervoor waken dat we niet snel van die wolk afdonderen. En zoiets hebben we wel zelf in de hand.”