© Patrick De Roo

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Del Rey maakt taart in chocolade-doos

Een cadeau dat een cadeautje verbergt: zo’n pakje ligt wel vaker onder de kerstboom. Patissier Del Rey gebruikt dat idee en maakt, uitsluitend voor Kerstmis, een taart in een chocoladen doos.

De kerst- en nieuwjaarscollectie van patissier en chocolatier Bernard Proot staat op punt en voor Kerstmis is er zelfs een specialleke bij.

“We hebben een feesttaart ontworpen, een chocoladebiscuit met truffel van hazelnoot, gekaramelliseerde vanillecrème, crèmeux van citrus en chocolademousse. Over die al feestelijke taart zetten we een chocoladen doos. Dus is alles, behalve de bodem waarop de taart rust, eetbaar. De doos zelf is gemaakt van met rode cacaoboter bespoten melkchocolade. Er zit een strik omheen van fondantchocolade. De strik zelf is versierd met zeefdrukjes. De versiering op de knoop van de strik is ook chocolade. Ik was deze vorm van verpakking nog niet tegengekomen”, zegt Bernard oprecht.

De “Taart in doos” kan worden besteld tot 20 december en kost 46 euro voor zes personen. Er worden 75 exemplaren gemaakt. De ijs- of biscuittaart met veel chocolade-afwerkingen voor Nieuwjaar kost 36 euro per zes personen (bestel voor 27.12).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio