Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal 1ste provinciale Branddonk 3 - Antonia 2 - Branddonk boekt eerste thuiszege van het seizoen na thriller van formaat

“Tot de bodem gegaan”

Na een thriller kon Branddonk eindelijk zijn eerste thuiszege van het seizoen vieren. Groen-zwart leidde bij de rust met 3-0 tegen degradatiekandidaat Antonia, maar liet de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd komen. Toch hield de thuisploeg de drie punten vast, dankzij een uitstekende mentaliteit en de hulp van de deklat.

Erwin Vandenbergh

De wedstrijd in de kelder van het klassement startte gezapig. Beide ploegen keken de kat uit de boom, maar Branddonk kon het eerst prikken.

“We hadden ons voorgenomen om vooral op de counter te loeren”, onthult spits Simon Pauwels. “Een tegendoelpunt slikken, moest vermeden worden. Maar natuurlijk waren we er op gebrand om deze zespuntenmatch winnend af te sluiten. Na dat strafschopdoelpunt groeide het vertrouwen. We wilden snel die tweede goal maken en dat lukte wonderwel. Net voor rust scoorde ikzelf ook nog en dat deed extra deugd.”

De wedstrijd leek aan de rust gespeeld, maar het geplaagde Antonia dacht daar anders over. Op een mum van tijd stond het 3-2 en op de koop toe werd Rommes bij de thuisploeg uitgesloten. “We slaagden er in de tweede helft niet in om de bal in het eigen team te houden”, gaat Pauwels verder. “De ruimte tussen de linies werd te groot. Gelukkig hebben we die voorsprong kunnen vasthouden. De mentaliteit die we vorige week al toonden tegen Ternesse, was ook in deze match aanwezig. Na het laatste fluitsignaal was het duidelijk dat iedereen tot op de bodem was gegaan. Zo willen we Branddonk natuurlijk graag zien. De ontlading na die eerste thuiszege was enorm”, besluit de spits.