© BELGA

Gent lijdt thuis eerste puntenverlies tegen Oostende

AA Gent is zijn maximum in de eigen Ghelamco Arena kwijt. Na acht thuismatchen zonder puntenverlies in de Jupiler Pro League, geraakten de Buffalo’s niet verder dan 1-1 tegen KV Oostende. Ex-Gent-speler El Ghanassy bracht de bezoekers met een wereldgoal na 20 minuten op voorsprong, Kalifa Coulibaly (weer hij) maakte tien minuten voor het einde al even fraai de gelijkmaker. Door dit gelijkspel komen Oostende en AA Gent opnieuw naast Anderlecht op een gedeelde derde plaats.

md

De topper tussen AA Gent en Oostende bracht gelukkig veel meer spektakel en goed voetbal dan de miskleun Anderlecht - Club Brugge van eerder op de middag. Al duurde het wel twintig minuten vooraleer de match helemaal losbarstte. El Ghanassy brak het slot van de deur met een wereldgoal. De ex-speler van AA Gent werd van bij zijn eerste baltoets uitgefloten door het thuispubliek, maar diende de Gentse fans halfweg de eerste helft van antwoord met een geweldige knal. Vanop twintig meter nam hij de bal op slof. Die belandde voorbij een kansloze Thoelen loeihard in doel.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

KV Oostende

AA Gent deed voor de rust twee keer de netten trillen. De goals van Simon en Couibaly werden echter evenveel keer terecht afgekeurd door scheidsrechter Lawrence Visser. De thuisploeg trof ook nog de lat toen Coulibaly, die de voorkeur kreeg op Perbet, een hoekschop meteen op zijn pantoffel nam.

Prachtige volley

De tweede helft werd vooral gekruid door vele discutabele fases. Een goal van Rozehnal (Oostende) werd afgekeurd, Dimata (Oostende) en Coulibaly (AA Gent) hadden misschien wel een strafschop verdiend. Beide ploegen hadden achteraf hun redenen om zich tekortgedaan te voelen. Gelukkig was er ook nog een sportief hoogtepunt. En net zoals afgelopen donderdag in de Europa League zorgde Kalifa Coulibaly daar voor. De Malinees pegelde tien minuten voor tijd een prachtige volley tegen de touwen. Een verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg.

In het slotkwartier ging AA Gent nadrukkelijk op zoek naar de winning goal. Maar die kwam er niet. Vooral omdat Capon in de blessuretijd met een ultieme tackle verhinderde dat Dejaegere kon scoren.

Het is de eerste competitiewedstrijd in de Ghelamco Arena dit seizoen die AA Gent niet wint. In de stand komen Oostende en Gent, naast Anderlecht, op een gedeelde derde plaats, op drie punten van leider Zulte Waregem.

MEER OVER VOETBAL