© BELGA

Sanne Cant maakt zware val: “Nooit aan opgeven gedacht”

Sanne Cant kon geen vervolg breien aan haar zege in Essen op zaterdag. In de cross in Overijse kwam ze ten val en kreeg ze haar stuur op haar hoofd. “Dat zal wellicht wel een blauwe plek worden”, verklaarde ze, “maar ik denk niet dat ik iets gebroken heb.”

Cant kreeg de klap net onder haar oogkas in de derde laatste ronde. “Het was een behoorlijk stevige klap. Ik was toch even het noorden kwijt.”

Toch stapte ze weer op de fiets, even zelfs huilend en reed ze de wedstrijd nog uit, ondanks dat ze toen al in een verloren positie reed. Ze zou uiteindelijk als twaalfde finishen, op 3:44 van winnares De Boer. “Aan opgeven dacht ik niet. Dat kon ik niet maken tegenover de organisatie en de fans. Voor hen heb ik uitgereden. Afstappen was makkelijk geweest, maar dat wilde ik niet. Deze dag ga ik zo snel mogelijk klasseren. Een off-day, dat gebeurt soms eens, en liever heb ik hem nu, dan in een andere cross.”

Cant klaagde na afloop ook over hoofdpijn. “Maar dat zal wel wegebben. Ik zal vanavond wat ijs leggen op mijn hoofd en ik denk niet dat ik iets gebroken heb, maar ik geef toe: pijn doet het wel.”

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA