© EPA

Eredivisie. Feyenoord alleen op kop na uitschuiver van Ajax

Feyenoord staat alleen op kop in de Nederlandse Eredivisie nadat co-leider Ajax in de blessuretijd onderuit ging op het veld van Twente. Feyenoord won zelf ruim met 0-4 de topper op het veld van AZ.

Feyenoord speelde een geweldige match bij AZ, toch de nummer vijf van de Eredivisie. De wedstrijd was al bij de rust gespeeld na goals van Berghuis, Van der Heijden en Jörgensen. Vilhena maakte er in de 69e minuut nog 0-4 van. Bij AZ stond onze landgenoot Stijn Wuytens 90 minuten in de basis.

Feyenoord telt nu drie punten meer dan Ajax, dat met 1-0 verloor op bezoek bij Twente. De winning goal viel in de Grolsch Veste van Enschede pas in de 92e minuut. Viergever veroorzaakte een domme strafschop toen hij uitgleed en de bal met de hand beroerde in de zestien meter. Viergever kreeg zijn tweede gele kaart, Klich zette de elfmeter feilloos om. Bij Twente stond onze jonge landgenoot Dylan Seys (20 jaar) in de basis. De aanvaller, die uit de jeugd van Club Brugge komt, werd na 65 minuten vervangen.

Bekijk de uitslagen en het klassement hier.