Molenheidevrienden tevreden met podium plaatselijke wielergoden

De 51ste cyclocross in Essen vond zaterdag plaats. De crème de la crème van toprenners was present. Met Wout Van Aert, Kevin Pauwels en Tom Meeusen op het veld én op het podium werd het een cross om duimen en vingers af te likken.

Margo Tilborghs

Wout Van Aert behaalde een eerste plaats, Kevin Pauwels uit Kalmthout werd tweede. Maar voor de fans van Tom Meeusen was er maar één winnaar. Zijn podiumplaats zorgde ervoor dat het hek helemaal van de dam was. Toms fans waren door het dolle heen.

Al in de eerste ronde kwam Meeusen net voor de balken ten val en kwam hij in voorlaatste positie. De teleurstelling bij de supporters duurde niet lang. Aangemoedigd door hun gejuich behaalde hij een derde plaats en nog wel in eigen gemeente. “Tom is van de twintigste plaats naar de derde gereden”, zegt Luk Peeters. “Ongelooflijk. Werkelijk ongelooflijk. Geweldig!”

“Schitterend”, zegt ook een overgelukkige Vic Peeters, voorzitter van de fanclub van Tom Meeusen. “Toms prestatie is fantastisch. En dat in eigen gemeente. Essen is trots op hem!”

Tom Meeusen zelf zei na de wedstrijd genoten te hebben van al die mensen die maar bleven roepen. Ook Kalmthoutenaar Kevin Pauwels kwam lichtjes ten val in het begin van de wedstrijd. Hoe klein ook, het zorgt toch voor oponthoud. Toch reed ook hij zich een weg naar het podium.

Lees het volledige artikel maandag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio