© AFP

Kums wint bij revelatie, Juventus zegeviert in stadsderby

Sven Kums heeft met Udinese op de zestiende speeldag van de Serie A een knappe 1-3 zege geboekt bij revelatie Atalanta. Kums speelde bijna de hele wedstrijd. In Turijn werd de stadsderby tussen Torino en Juventus afgewerkt, de Oude Dame trok aan het langste eind. Gonzalo Higuain scoorde tweemaal en zorgde zo mee voor de 1-3 eindstand.

De bezoekers kwamen op voorsprong toen Zapata zich, met de hulp van Cyril Théreau (ex-Charleroi en -Anderlecht), een weg baande doorheen de thuisdefensie en Atalanta-doelman Sportiello het nakijken gaf. Meteen na de rust hing Kurtic met een rake kopbal de bordjes opnieuw in evenwicht, maar Fofana (72.) en Thereau (87.) bezorgden Udinese alsnog de drie punten. Sven Kums werd zeven minuten voor tijd naar de kant gehaald bij de bezoekers. Udinese klimt in de stand naar de twaalfde stek, Atalanta blijft zesde.

Leider Juventus ging in de Turijnse derby op een diefje winnen bij de buren van Torino (1-3). Na de openingstreffer van Belotti (16.) velde recordaankoop Higuain (28. en 82.) het verdict voor de thuisploeg. Pjanic (90.+2) legde in de toegevoegde tijd de eindstand vast op 1-3. Juventus blijft in de stand soeverein aan de leiding, Torino staat zevende.