© BELGA

Sophie De Boer wilde klassieker op haar palmares

Sophie De Boer heeft haar vierde overwinning van het seizoen beet. De Nederlandse soleerde zondag naar de zege in Overijse. “Ik wilde graag deze klassieker op mijn palmares”, zei ze na afloop.

“Ik vind dit echt een heel mooi parcours”, zei ze, “dit jaar zelfs nog mooier dan andere jaren en na mijn tweede plaats in Essen zaterdag, was ik er nog meer op gebrand om hier te winnen. Met die ambitie ging ik ook van start.”

Een tijdje moest ze Ellen Van Loy en Lucinda Brand naast zich dulden, maar finaal moest ook haar landgenote als laatste lossen. “Ik denk dat ik het verschil maak dankzij twee zaken: één het feit dat ik op die steile klim telkens een hoog tempo kon blijven ontwikkelen, en twee: Lucinda stapelde de technische foutjes op. Mijn voorsprong was niet zo groot, met een klein foutje is tien seconden hier zo dichtgereden, dus je weet nooit wanneer een voorsprong comfortabel is. Na drie ronden wist ik wel dat als ik mijn eigen tempo bleef rijden, ik de zege binnen had.” Haar vierde van het seizoen, al was het geleden van Ruddervoorde op 6 november dat ze nog eens gewonnen had.

Voor Jolien Verschueren was de derde plaats een opsteker na de moeilijke periode van de voorbije weken. Haar laatste podiumplaats dateerde immers van een tweede stek in Asper-Gavere op 13 november. “Daarna ben ik gevallen in de cross in Hasselt en heb ik te lang rondgelopen met pijn. Zowel in de Wereldbeker in Zeven, als in de Flandriencross in Hamme had ik geen power in de benen. Ik ben dan toch eens op controle gegaan en mijn rug bleek geblokkeerd. Sindsdien laat ik me behandelen. Een valpartij vorige week in Spa-Francorchamps deed die rug ook geen deugd, en ik moest ook genaaid worden aan de knie, maar intussen voel ik, dankzij die behandelingen aan mijn rug, dat ik wel weer stilaan kracht terugwin. Ik ben nog niet de oude, maar wel op de goede weg.”