© *

Waarom topmodel Gigi Hadid plots zoveel gewicht verloor

Tijdens de lingerieshow van Victoria's Secret werd duidelijk dat Gigi Hadid, onlangs nog verkozen tot model van het jaar, wel erg mager was geworden. Aan het Amerikaanse modeblad Elle onthult ze wat er aan de hand is: ze lijdt aan de Ziekte van Hashimoto, een auto-immuunziekte waardoor haar schildklier niet naar behoren werkt.

tib

Als je de ribben van een model kan tellen, zijn geruchten over anorexia nooit veraf. Zeker met reputatie van de Victoria's Secret-show werd aangenomen dat Gigi nauwelijks gegeten en als een gek gesport had, maar niets bleek minder waar. "Mijn metabolisme is enorm veranderd dit jaar. Ik heb de Ziekte van Hashimoto, een schildklieraandoening, en daar neem ik al twee jaar medicatie voor. Ik wilde niet nog meer gewicht verliezen voor de Victoria's Secret-show, ik wilde net spieren op de goede plaatsen en ik zou het prima vinden als mijn billen wat prominenter zouden zijn".

De Ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte die je metabolisme op stelten zet, waardoor je kan afvallen of kan bijkomen. Patiënten hebben ook vaak last van vermoeidheid, pijnlijke spieren, haaruitval, een droge huid en depressieve gevoelens. Volgens Gigi zijn het de hormonen in haar medicatie die ervoor gezorgd hebben dat haar metabolisme zo wispelturig was, al zegt ze wel dat ze altijd is blijven sporten om in vorm te blijven. Tegenwoordig houdt ze vooral van boksen."In de sportclub geeft niemand er om wie ik ben. Ze geven niet om hoe mijn lichaam er uitziet. Ze willen alleen dat ik een rake klap kan uitdelen. Dat maakt me trots".