© Sylvain Liekens

© SL

© Sylvain Liekens

© SL

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

New Yorkse motor met zijspan ‘Emblem’ te koop voor 32.000 euro

De Ranste Vetrakken kregen voor de 25ste editie van hun ruilbeurs voor oude motoren veel volk over de vloer dat ook uit Nederland, Frankrijk, Italië en Polen kwam.

Sylvain Liekens

Paul Guldentops was erbij van bij de start en hij kan ook nauwelijks geloven dat wat begon als een klein en gezellig samenzijn voor verzamelaars en motorfans is uitgegroeid tot één van de grootste beurzen in het genre.

“Wij zijn wel streng op wat hier wordt aangeboden. Wat van na 1975 dateert moet weg. Ik ben hier drie uur voor de beurs opent en ga kijken bij alle standhouders om te zien wat ze aanbieden. Eentje wilde zelfs een elektrische fiets verkopen. Onze bezoekers weten dat ze ons kunnen vertrouwen en dat zorgt voor de grote belangstelling. Gelukkig vinden we zo’n veertig mensen die willen helpen om dit evenement te organiseren.”

Eén blikvanger was de motor Emblem met zijspan uit 1917. Nu is Emblem wel een deelgemeente van Ranst maar deze motor kwam vanuit New York. Standhouder Hans Devos uit Baal bood de moto met zijspan te koop aan. De machine moest wel 32.000 euro kosten.

“Deze Emblem is één van de laatste die ze hebben gemaakt in New York. De motor heeft een inhoud van bijna 700cc en kan zo’n 75 per uur rijden. Ik heb die machine mee naar hier gebracht omdat dit typisch een beurs is waar je van die speciale dingen kan vinden. De mensen die hier naar toe komen hebben vaak hun garage leeggemaakt en dat maakt deze beurs zo speciaal. De Vetfrakken hebben ondertussen een echte traditie opgebouwd", besluit Hans Devos