© Photo News

Wuytens en AZ kunnen Feyenoord niets in de weg leggen

Feyenoord verstevigde zondag op de zestiende speeldag van de Nederlandse Eredivisie zijn leidersplaats op bezoek bij de nummer vijf, het AZ van Stijn Wuytens (0-4). Wuytens en co konden de Rotterdammers weinig in de weg leggen en stonden aan de pauze al drie goals in het krijt.

Feyenoord had bij de rust, na een wervelende eerste helft en goals van Berghuis (11.), Van der Heijden (19.) en Jorgensens (45.), al een driedubbele voorsprong op het bord staan. Na de pauze legde Vilhena (69.) de eindstand vast op 0-4.

Stijn Wuytens

stond de hele wedstrijd tussen de lijnen bij het team van coach John van den Brom (ex-Anderlecht). Door de zege lopen de Rotterdammers voorlopig drie punten uit op Ajax, dat later op de namiddag (16u45) de speeldag nog afsluit bij FC Twente. AZ blijft vijfde.

Loris Brogno

leed met Sparta een late 0-1 nederlaag tegen Vitesse. Brogno, na 79 minuten naar de kant gehaald, zag vanaf de bank Van Wolfswinkel zeven minuten voor tijd de enige treffer van de partij maken. Sparta zakt in de stand weg naar de twaalfde plaats, Vitesse staat zevende.

Bram Castro

en Heracles gingen met 2-0 onderuit bij FC Utrecht door een eigen doelpunt van Te Wierik (32.) en een penalty van Haller (85.). Castro stond de hele wedstrijd tussen de palen bij de bezoekers. Utrecht klimt in het klassement naar de zesde plaats, Heracles staat tiende.