© Photo News

Anderlecht en Club Brugge stellen teleur in zwakke topper

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge werd een nul over de hele lijn. Geen goals, geen goed voetbal en geen spektakel. Beide teams schieten weinig op met die 0-0. Ze blijven voorlopig tweede en derde in het klassement, de kloof met leider Zulte Waregem blijft dezelfde.

md

Anderlecht-coach Weiler kon geen beroep doen op de geschorste Spajic en Stanciu. De Zwitser dropte Najar en Badji in de ploeg als hun vervangers. Daardoor schoof Tielemans een rijtje hoger. Op het middenveld kreeg Chipciu de voorkeur op Bruno, aanvoerder Sofiane Hanni mocht ondanks de stevige kritiek die hij te slikken kreeg van Weiler toch in de basis starten. Bij Club Brugge was er geen spoor van José Izquierdo. De Colombiaanse smaakmaker was ziek, daardoor belandden Vormer en Limbombe op de flanken.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Anderlecht

Club Brugge

Vlak voor de aftrap kreeg Timmy Simons voor zijn veertigste (!) verjaardag paars-witte bloemen van Anderlecht-aanvoerder Sofiane Hanni. Het zou niet het laatste geschenkje zijn dat de twee teams aan elkaar zouden uitdelen. Want wie splijtende passes, frivole dribbels en schitterende doelpogingen wou zien moest zondagmiddag niet in het Astridpark zijn. Het niveau van de eerste helft van de topper was verbijsterend slecht. En dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Na 35 minuten stond de teller van het aantal doelpogingen binnen het kader nog steeds op 0-0. Tekenend.

Anderlecht wou wel iets rechtzetten na de blamage van afgelopen donderdag tegen Saint-Etienne, maar de individuele fouten en slechte passes waren te talrijk om voor gevaar te kunnen zorgen. De sterkste elf van Club Brugge deden nauwelijks beter dan de veredelde b-ploeg voorbije woensdag tegen Kopenhagen. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg uit het niets één goede kans, maar Butelle redde de kopbal van Dendoncker.

Weinig beterschap na de rust, al ging Anderlecht onder impuls van een enthousiast thuispubliek wel gretiger op zoek naar het openingsdoelpunt. En dat leverde zowaar ook enkele goede mogelijkheden op. Tielemans, Hanni en Dendoncker misten echter scherpte voor doel. De beste kans was na 69 minuten voor Chipciu. De Roemeen snoepte de bal af van Dion Cools en dook als een valk alleen op de kooi van Butelle af. Oog in oog met de Brugse keeper trapte hij echter huizenhoog over. Illustratief voor deze topper.

In het slotkwartier drukte Anderlecht echt door. Club Brugge, dat eigenlijk geen enkele echte kans creëerde in deze match, kwam er niet meer uit. Butelle moest redding brengen op een vrije trap van Tielemans en een kopbal van Kara, maar de Brugse keeper werd vandaag nooit echt op de proef gesteld.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL