© Photo News

Sophie de Boer heerst in Druivencross, pijnlijke schuiver voor Cant

Sophie de Boer heeft zondag de Druivencross op haar naam geschreven. De Nederlandse maakte er in Overijse een ware demonstratie van en soleerde naar de zege, voor Ellen Van Loy en Jolien Verschueren. Sanne Cant kwam zwaar ten val, maar reed op karakter wel de wedstrijd uit.

Al vroeg in de wedstrijd scheidden zich drie vrouwen af van de rest van het pak in Overijse op het lastige parcours waar het op bepaalde plaatsen vrij drassig lag en heel wat vrouwen onzacht kennis maakten met de omloop.

Sophie de Boer, Lucinda Brand en Ellen Van Loy verzamelden een mooie bonus op de andere rensters, Sanne Cant zakte weg naar vijfde, zesde positie en zou nooit in de voorste regionen te zien zijn. Vooraan was het vooral De Boer die het tempo bepaalde, Brand volgde lange tijd, Van Loy kreeg het lastig en moest iets voor halfweg cross afhaken vooraan.

Ook Brand zou wat later haar meerdere moeten erkennen in haar landgenote, die een lange solo opzette. Nadat Brand een schuiver maakte, keerde Van Loy terug naar de tweede positie, maar De Boer bedreigen lukte niet meer, ondanks een mindere passage over de beek van de Nederlandse. Aan diezelfde beek liep het ook mis voor Sanne Cant die met haar fiets een paaltje raakte, vervolgens haar stuur tegen haar gezicht kreeg en pardoes in de modder belandde. De Belgische kampioene lag lange tijd neer, kroop huilend weer op de fiets, maar reed wel de wedstrijd nog uit.

Vooraan was het pleit intussen wel beslecht: De Boer soleerde naar de zege, Van Loy werd knap tweede en een nieuwe valpartij van Brand kostte haar de derde plaats die naar Jolien Verschueren ging, de winnares van vorig jaar.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© BELGA

© BELGA