Red Cougars kloppen in burenduel Nederland met 3-2 op WK hockey U21

Na een makkelijke 4-0 zege vrijdag in hun eerste wedstrijd tegen Egypte, hebben de Belgen zondag op het WK hockey voor junioren in het Indiase Lucknow grote rivaal Nederland verslagen met 3-2.

Terrance Pieters opende de score voor de Nederlanders na 38 minuten, maar het jonge team van bondscoach Jeroen Baart bleef niet bij de pakken zitten en goals van Thomas Verheijen (48.) en Quentin Van Lierde (56.) draaiden de score helemaal om. Bram Van Groesen (64.) kon nog gelijkmaken voor Nederland, maar Henri Raes schonk de jonge Red Lions in de 69e minuut, 57 seconden voor het einde van de partij, alsnog de drie punten met de beslissende 3-2.

De andere ontmoeting in de groep eindigde op een 2-0 overwinning van Maleisië tegen Egypte. Vrijdag had Nederland in zijn openingswedstrijd datzelfde Maleisië nog met 7-2 in de pan gehakt.

De Belgen zijn na twee wedstrijden al bijna zeker van de kwalificatie voor de kwartfinales. Maandag (11u00) nemen ze het in hun laatste groepswedstrijd op tegen Maleisië. De eerste twee teams van alle vier groepen gaan door naar de kwartfinales.