© BELGA

Iserbyt profiteert van trainingsstage en wint Druivencross in Overijse

De trainingsstage de voorbije week in Spanje heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen voor Eli Iserbyt, want met dubbele winst kan hij zijn weekend uitstekend afsluiten. “Het is fijn om nog eens zo’n weekend te beleven”, aldus de kopman van Marlux-Napoleon Games na zijn zege in Overijse.

“Ik voelde me vandaag zeer goed”, aldus Iserbyt. “Quinten reed wel even weg in de beginfase, maar dat was omdat ik af te rekenen kreeg met kettingproblemen. Daarna bleef ik een tijdje hangen op zeven seconden, maar ik keerde wel terug op zijn wiel. Misschien had hij ook wat materiaalproblemen, maar goed, ik voelde wel dat ik sterker was dan hem in de slotfase. Ik heb pas vrijdagavond beslist om hier te starten en ik ben zeer blij met die keuze, een zege doet altijd deugd.”

Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) baalde dan weer na afloop met zijn twee tweede plaatsen op rij. “Ik wou de wedstrijd hard maken, kreeg vrij snel tien seconden voorsprong, maar toen kwam mijn steekas in mijn voorwiel los. Ik besloot om niet te wisselen, want dan zou Eli snel terugkeren. Een risico dat ik beter niet genomen had, want mijn voorwiel zat los, ik schoof soms weg in de bochten en Eli kon terugkeren.”

“Dit is jammer. Zaterdag val ik, verlies ik dertig seconden, maar kom ik nog terug tot op drie seconden, maar win ik niet en eindig ik als tweede. Een gemiste kans, want Essen is een parcours dat me echt goed ligt. Vandaag heb ik weer pech. Het is jammer dat ik mijn goede conditie niet kan verzilveren, liever had ik toch een keer gewonnen”, besloot hij.