© BELGAIMAGE

Armand Marchant schrijft Belgische ski-geschiedenis

De Noor Henrik Kristoffersen heeft zondag de Wereldbekermanche slalom bij de mannen in het Franse Val d’Isère op zijn naam geschreven. Onze landgenoot Armand Marchant eindigde enkele dagen voor zijn negentiende verjaardag op een achttiende plaats in de eindstand, op 3.89 van Kristoffersen. Hij schrijft Belgische ski-geschiedenis.

Kristoffersen had aan een zege in de tweede run genoeg om de eindoverwinning veilig te stellen. De Fransman Alexis Pinturault had eerder op zondag de eerste manche gewonnen, maar kwam ten val in de tweede run en finishte bijgevolg niet.

Uiteindelijk haalde Kristoffersen het met een voorsprong van 75 honderdsten van een seconde op de Oostenrijker Marcel Hirscher. De derde plaats ging naar de Rus Alexander Khoroshilov, die 1.92 trager was dan de winnaar. In de algemene Wereldbekerstand verstevigt Hirscher zijn leidersplaats.

Onze landgenoot Armand Marchant eindigde enkele dagen voor zijn negentiende verjaardag op een achttiende plaats in de eindstand, op 3.89 van Kristoffersen. Daarmee eindigde hij als eerste Belg ooit in de punten op een Wereldbekermanche alpijnse ski. In de Wereldbekerstand komt hij binnen op de 31e plaats.