© AFP

Meisjes van amper 7 of 8 jaar oud, blazen zich op op markt in Nigeria

Twee meisjes, van vermoedelijk slechts zeven of acht jaar oud, hebben zondagochtend zichzelf opgeblazen op een drukke markt in Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria. Volgens getuigen zijn daarbij minstens zeventien gewonden gevallen.

Volgens een getuige die op de markt aanwezig was, waren de meisjes slechts zeven à acht jaar oud. “Ze stapten uit een riksja en passeerden vlak bij mij zonder enige emotie te tonen. Een van hen wandelde in de richting van de verkopers van gevogelte en bracht toen haar riem met explosieven tot ontploffing”. De tweede ontploffing gebeurde toen de andere verkopers op de markt toesnelden om de gewonden te helpen.

“We hebben zeventien mensen geëvacueerd met verschillende types verwondingen”, aldus een lokale gezondheidswerker. “Ook de twee gemutileerde lichamen van de meisjes werden weggebracht.”

De dubbele aanslag is nog niet opgeëist, maar alle vermoedens wijzen in de richting van Boko Haram, die vaak vrouwen en meisjes gebruikt om aanslagen te plegen tegen de bevolking.