© Leo De Nijn

Jonge ondernemers brengen al 40 jaar initiatieven naar Mechelen

Mechelen JCI, de internationale vrijwilligersorganisatie die jongeren aanzet tot beter ondernemen, vierde hun 40ste verjaardag. Binnenkort komt er een Starterscafé waar men terecht kan voor alle informatie om een opstart wat makkelijker te maken.

Leo De Nijn

Mechelen JCI, dat staat voor Chamber International, telt in Vlaanderen zo’n duizend leden. Junior Chamber International (JCI), in België ook bekend onder de benamingen Jaycees of Jonge Kamer, is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar oud. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij tot toekomstgerichte ondernemende voortrekkers.

De missie van de organisatie is “groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen”.

De Mechelse afdeling bestaat uit 15 mensen en de vereniging vierde hun veertigjarig bestaan met een stadswandeling, een receptie en een winterbarbecue.

Gewone man in de straat

In de eerste plaats is het de bekommernis van het JCI-bestuur om jonge ondernemers mee te begeleiden in hun eerste stappen naar het ondernemerschap. “Maar we organiseren ook bijna elk jaar een activiteit in de stad waarbij we ook de gewone man in de straat betrekken. Weinigen weten dat het evenement ‘Jazz at Home’ werd bedacht op de JCI Mechelen-barbecue van 2003”, zegt voorzitster Geertrui vander Meulen van JCI Mechelen.

“Een event dat ondertussen door anderen is overgenomen omdat het ook onze ‘core business’ niet is. Maar dit event is door andere overgenomen en het blijft elk jaar ene topevenement in de stad. We organiseerden ook twee keer een Iron Kid waarbij we kinderen aanmoedigden om meer te sporten. JCI was ook de bedenker van ‘Golfen in de stad’. Het zijn enkele van onze initiatieven waar wij ieder jaar samen met onze leden over brainstormen. Maar één doel blijft dezelfde: bijleren in het ondernemersvak”, vertelt de voorzitter.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio