Zangeres Kesha in tranen tijdens emotionele speech

Zeggen dat zangeres Kesha een rotjaar achter de rug heeft, is zacht uitgedrukt. Toen ze op de uitreiking van de Billboard Women in Music Awards het podium op moest, deed ze dat dan ook in tranen en met een erg emotionele speech.

tib

Zangeres Kesha, die voluit Kesha Rose Sebert heet, won zaterdagavond de 'Trailblazer Award' (vrij vertaald: de 'pionier'-award) op de Billboard Women in Music Awards. Bij de uitreiking gaf ze een speech waarin ze openhartig was over de angststoornis en eetstoornis waar ze de laatste jaren mee kampte. "De ironie is, hoe zieker ik werd, hoe meer ik te horen kreeg dat ik er steeds beter uit zag. Daar zit het probleem", zegt ze." Ik wil deel uitmaken van de oplossing. Daarom probeer ik vol vertrouwen te zijn over mijn immer veranderende, niet-perfecte lichaam en de eigenliefde die ik in mijn muziek predik, ook op mezelf toe te passen".

"Dank je om mij eraan te herinneren dat ik het waard ben"

"Het leven is hard en draait niet altijd uit zoals je het gepland had, maar als je blijft geloven, hard blijft werken, blijft vechten en blijft opdagen, kan je bergen verzetten. Soms leidt je pad je langs onverwachte wegen, maar daarin zit ook de schoonheid van het leven. Dus sta op en laat niemand je stoppen en laat niemand het geluk van je afnemen. Je bent het waard. En dank je om mij eraan te herinneren dat ik het ook waard ben".

In de zaal en op sociale media werd de speech van Kesha op luid applaus onthaald. Het zal één van de weinige hoogtepunten van haar jaar zijn, dat slecht begon toen een rechter in februari oordeelde dat ze verplicht was te blijven werken met platenmaatschappij Sony. Volgens Kesha betekent dat een verplichte samenwerking met haar producer bij Sony, Dr Luke, die ze had aangeklaagd omdat hij haar gedrogeerd, verkracht en jarenlang emotioneel misbruikt zou hebben. Ze zou een angststoornis en een eetstoornis aan overgehouden hebben.