© LW

Verdachte (32) van steekpartij in Loksbergen aangehouden

De man (32) die vrijdagavond een 26-jarige man neerstak in Loksbergen, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van Limburg zondag.

tomas, lw, ppn

De feiten gebeurden vrijdag kort na 18 uur op de stoep voor een lokale dagbladhandel. Dader en slachtoffer hadden daar rond half zes, toen de winkel nog open was, op de stoep staan praten in aanwezigheid van een of meerdere personen. De dader verliet het groepje, maar keerde later terug. Om een onbekende reden stak hij het slachtoffer neer. Die vluchtte het huis in van zijn oom, die vlak naast de krantenwinkel woont.

De politie en hulpdiensten kwamen ter plaatsen en sloten de volledige straat voor alle verkeer af. Het slachtoffer werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand was levensbedreigend en hij moest worden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Daar beterde zijn toestand.

De dader zou banden hebben met een motorbende. Waarom het slachtoffer werd neergestoken is niet duidelijk. Het verdere onderzoek is lopende.