© EPA

Anthony Joshua behoudt IBF-titel bij zwaargewichten, Klitschko wacht

De Brit Anthony Joshua heeft zaterdag in het Britse Manchester met succes zijn IBF-wereldtitel bij de zwaargewichten verdedigd. In de titelkamp haalde hij het in de derde ronde met een technische knock-out van zijn Amerikaanse uitdager Eric Molina.

De 27-jarige Joshua wist al voor de tweede keer zijn IBF-titel te behouden. Lang kan hij er niet van genieten, want op 29 april moet hij de ring in tegen de voormalige nummer een Vladimir Klitschko, die vorig jaar al zijn wereldtitels verloor tegen de Brit Tyson Fury en zaterdag een aandachtig toeschouwer was in de Manchester Arena. De 41-jarige Oekraïner en Joshua kijken mekaar eind april in de ogen in het Wembleystadion in de Britse hoofdstad Londen, waar 80.000 toeschouwers verwacht worden.

© AFP

Superweltergewichten

De Amerikaan Jermell Charlo heeft zaterdag in het Amerikaanse Los Angeles (Californië) met succes zijn IBF-titel bij de superweltergewichten verdedigd. In de titelkamp tegen zijn landgenoot Julian Williams haalde hij het met knock-out in de vijfde ronde.

In de kamp om de WBO- en WBC-titels bij de superlichtgewichten haalde titelverdediger Terence Crawford het in het Amerikaanse Omaha (Nebraska) met knock-out in de achtste ronde van zijn landgenoot John Molina.