© Photo News

Vrees voor meer rellen: Pro League werkt voorstel uit voor verplaatsingen Standard

De Pro League zal tegen dinsdag een voorstel uitwerken dat de supporters van Standard moet toelaten om dit seizoen toch nog verplaatsingen te maken. Na de incidenten van de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard Luik besloot Standard om geen uittickets meer aan te bieden aan de eigen fans. De Pro League vreest nu echter dat Standardfans zich onder de thuissupporters zullen mengen.

Voornamelijk de Limburgse verplaatsingen van Standard naar Racing Genk op 18 december en naar Sint-Truiden op 27 december houden een risico in. Op vraag van Pierre François, CEO van de Pro League, werd er vrijdag een spoedvergadering gehouden op Stayen in aanwezigheid van Standard-voorzitter Bruno Venanzi, Genk-directeur Patrick Janssens en STVV-manager Philippe Bormans. Ook de politiediensten van Sint-Truiden en Genk waren vertegenwoordigd.

Angst voor vermenging supporters

Alle partijen, zowel de clubs als de lokale politie, gaven hun standpunten en bezorgdheden weer over de mogelijke effecten van het verbod. De voornaamste bezorgdheid van zowel Sint-Truiden als KRC Genk was dat het verbod zou kunnen leiden tot vermenging, waarbij supporters van Standard tussen de thuissupporters plaats zouden nemen, wat tot gevaarlijke situaties zou leiden. Standard gaf aan dat de verbodsmaatregel werd ingegeven om de supporters erop te wijzen dat onaanvaardbaar gedrag niet langer wordt getolereerd. De drie clubs gaven aan begrip te hebben voor elkaars standpunt en particuliere bezorgdheden en wensen actief op zoek te gaan naar oplossingen.

Verplaatsingen toch mogelijk voor Standard-supporters?

De Pro League zal tegen dinsdag een voorstel uitwerken. Als dat voorstel de voorzitter van Standard ertoe kan brengen om zijn beslissing te herzien, zullen onmiddellijk de nodige maatregelen genomen worden om, in samenspraak met de twee Limburgse clubs en de lokale politiediensten, binnen de nodige veiligheidsvoorwaarden, de verplaatsing van een bepaald aantal supporters van Standard mogelijk te maken voor de uitwedstrijden in december. .

Meer voetbalnieuws