Bassie: “Constant het idee dat ik in een kokende pan frituurvet stond”

Foto: Margo Tilborghs

Bassie: “Constant het idee dat ik in een kokende pan frituurvet stond”

Print

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, overwoog een einde te maken aan zijn leven. Dat vertelt hij in een interview aan Shownieuws.

Bassie werd in april van dit jaar ziek. Hij had een auto-immuuninfectie, waardoor hij onder andere verlamd raakte aan één helft van zijn gezicht. Deze zomer kon de 81-jarige man ook zijn benen niet meer bewegen. De bekende clown moest lang revalideren, en dat viel hem zwaar. “Ik had constant het idee dat ik met mijn twee benen in een kokende pan met frituurvet stond”, zegt hij aan Shownieuws. “Een maand lang speelde ik met de gedachte een einde te maken aan mijn leven, zoveel pijn had ik.”

Dankzij zijn vrouw en vrienden hield Bas ‘Bassie’ van Toor vol. “Zij hielden me op de been. Ik dacht: ‘wees niet zo’n schijtluis’, ik ga mijn vrouw niet laten zitten met een zak geld, een nieuw huis en een hele hoop verdriet. Doe het niet en ga er weer tegenaan’.”

Bas van Toor werd in Nederland en België bekend als Bassie de clown van het Nederlandse artiestenduo Bassie en Adriaan.

- Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be -

.

Nu in het nieuws