Zo antwoordt Antwerpse verkoper van luxewagens op haatreacties trouwstoet

Tientallen peperdure luxewagens en een volledig geblokkeerde straat. Het waren beelden van een Marokkaanse trouw in Antwerpen-Noord die eind november heel wat kritiek uitlokten. Kritiek waar de Antwerpse autoverkoper Nabil Zafar, die een aantal wagens verhuurde, graag op terugkomt met een filmpje. "Zo wil ik aantonen dat deze garage opgebouwd is met veel opoffering en hard werk", klinkt het.

nadb, doro

Nadat de video van de Marokkaanse trouw was opgedoken, werden er meteen vragen gesteld over de enorme "rijkdom" die werd geëtaleerd. Op de beelden waren minstens 42 bolides te zien met een totale geschatte nieuwwaarde van ongeveer 7 miljoen euro.

"Wie heeft dat allemaal betaald?", klonk het bij veel internetgebruikers. "Een heel groot deel van die luxewagens was gehuurd", verduidelijkte Nabil Zafar uit Aartselaar toen. Hij is de zaakvoerder van Luxurycarselection, een bedrijf dat voornamelijk luxewagens verkoopt. Hij leende twee Lamborghini's uit aan zijn goede vrienden voor de bruiloft. Ook andere aanwezigen leenden voor de gelegenheid hun wagen uit. "Allemaal mensen die daar hard voor gewerkt hebben", zei Nabil toen.

Om aan te tonen dat zijn garage opgebouwd is met veel opoffering en hard werk, heeft hij nu een video gemaakt van een mannequin challenge. "Veel mensen in België denken dat Lamborghini's door drugsgelden gefinancierd zijn, wat een spijtige zaak is", klinkt het. "Daarnaast zag ik ook veel haatreacties tussen allochtonen en autochtonen. Daarom heb ik onze Belgische vlag samen met de Marokkaanse vlag getoond."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio