Schandaal rond donaties voor ziek Spaans meisje (11)

Schandaal rond donaties voor ziek Spaans meisje (11)

Print

Een schandaal rond een frauduleuze donorcampagne voor een ziek meisje in Spanje heeft blijkbaar een grotere omvang dan aanvankelijk werd aangenomen.

Volgens het onderzoek van de politie zouden de ouders de voorbije jaren geld voor een waarde van 918.000 euro ontvangen hebben. Daarmee zou volgens hen een medische behandeling voor hun dochter Nadia (11) in de Verenigde Staten gefinancierd worden. Het meisje lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte.

In het huis van het gezin troffen de speurders echter luxegoederen aan voor een totale waarde van 600.000 euro, waaronder 32 uurwerken voor een som van 50.000 euro en dure elektronische toestellen. Dat schreef El País vrijdag.

De affaire haalt in Spanje al dagen de krantenkoppen. De ouders werden woensdagavond opgepakt, de moeder kwam echter donderdag weer op vrije voeten zodat ze zich om haar dochter kan bekommeren. Beiden werden vrijdag voor het eerst verhoord.

De vader had in de media steeds weer om schenkingen gevraagd om naar eigen zeggen daarmee de dure behandeling in Houston te bekostigen, die het meisje moest redden. El País had in het weekeinde echter aan het licht gebracht dat de ouders de therapie enkel uit hun duim hadden gezogen. Een rechter leidde het onderzoek in, waarop de rekeningen van het gezin geblokkeerd werden. Mogelijk wordt de vader van het meisje, Fernando Blanco, gedwongen om het gedoneerde geld terug te geven.

De moeder van het meisje verklaarde aan de Spaanse krant El Pais dat ze vertrouwde op wat haar man zei over hun dochter en de donaties, en dat ze niet wist van het bedrog.

.

Nu in het nieuws