Tien keer meer studenten op Erasmus

Erasmus+ richt zich op leeringen uit het technisch onderwijs. Foto: Photo News

Tien keer meer studenten op Erasmus+

Print

Steeds meer leerlingen en leraren uit het technisch en beroepsonderwijs doen internationale ervaring op via Erasmus+. In 2016 trokken zo’n 1.400 leerlingen onder begeleiding van 188 leraren via Erasmus+ naar een land van keuze. Sinds de start in 1995 is het aantal vertienvoudigd.

Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Het programma Erasmus+ laat studenten, leerlingen en personeel uit onderwijs, opleiding, sport en jeugd een internationale ervaring opdoen. Hoewel het grotere broertje in het hoger onderwijs bekender is, gaan ook leerlingen en leraren uit een technische- of beroepsrichting in het secundair onderwijs op buitenlandse stage met het Erasmus+-programma.

Leerlingen en leraren krijgen een financiële ondersteuning in de vorm van een Erasmusbeurs. Hiervoor is 3,8 miljoen euro beschikbaar. Een stage kan al vanaf 2 weken en kan maximaal 6 maanden duren.

In 2016 trokken zo’n 1.400 leerlingen onder begeleiding van 180 leraren naar een land van keuze. Sinds de start van het programma in 1995, toen nog onder de naam Leonardo Da Vinci I, is het aantal zo vertienvoudigd.

De jongeren trekken vooral naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

.

Nu in het nieuws