Marathon voor hackers in Waagnatie

Vrijdag en dit weekend komen in de Waagnatie Antwerpen tientallen experten uit de haven- en logistieke wereld samen met - veelal jonge - IT-kundige jongeren. Tijdens de eerste Belgische Havenhackaton probeert men creatief oplossingen te bedenken voor de logistiek in het Antwerpse.

Een hackathon is een evenement waarop experts met verschillende achtergronden samenkomen om digitale oplossingen te ontwikkelen voor vooraf bepaalde uitdagingen in een specifieke sector. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden die het combineren van datasets, cloudcomputing en het internet of things bieden.

Zo’n 210 enthousiastelingen - het dubbele aantal deelnemers van de World Port Hackathon 2016 in Rotterdam, zo wordt opgemerkt - en knappe koppen uit onder meer België, Singapore, Mexico, Rusland en Israël schreven zich in. Ze krijgen uitdagingen voorgeschoteld uit onder meer de wereld van cyberveiligheid, open data, logistiek en infrastructuur en connectiviteit.

“Antwerpen zet volop in op start-ups. Dit is een fantastisch evenement, waar veel goede ideeën uit kunnen komen die Antwerpen mee in de spits zetten”, zegt Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Antwerpen is een logistiek knooppnt. De vraag is hoe we kunnen groeien binnen de kaders die we hebben. We benutten ze nog niet helemaal en ik hoop dat de deelnemers oplossingen kunnen vinden om bijvoorbeeld de capaciteit op de weg of op het water te verhogen”, klonk het.

Zondag wordt het evenement afgesloten met onder meer een prijsuitreiking voor het beste project.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio