© smb

Spits Beerschot Wilrijk mag eindelijk spelen na maandenlange problemen met arbeidsvergunning

Goed nieuws voor Beerschot Wilrijk: Fessou Placca eindelijk zijn arbeidskaart en is meteen speelgerechtigd. De spits uit Togo kwam de afgelopen zomer over van Oosterzonen, maar speelde nog geen seconde op het Kiel.

Placca kwam enkele jaren geleden vanuit Togo over naar Oosterzonen, waar zijn oudere broer Fabrice - inmiddels bij Houtvenne - op dat moment ook speelde. Placca ontpopte zich als een wendbare aanvaller, was vorig seizoen samen met Simon Vermeiren goed voor veertig doelpunten en schopte het zelfs tot Togolees international.

In de zomer bereikte Oosterzonen een akkoord met Beerschot Wilrijk over een transfer en verkaste Placca naar het Kiel. Maar wegens problemen met zijn arbeidsvergunning, kwam de aanvaller bij zijn nieuwe club nog niet in actie in de competitie.

Verlossing

“Het heeft allemaal (veel) langer geduurd dan oorspronkelijk gedacht maar vandaag kregen Fessou Placca en KFCO Beerschot Wilrijk het verlossende telefoontje waarin werd gemeld dat de arbeidskaart voor onze Togolese spits werd afgeleverd, waardoor hij onmiddellijk speelgerechtigd is”, meldt Beerschot Wilrijk vrijdagavond op zijn website. In de loop van volgende week zal de club meer uitleg geven over het dossier.

“Crème van een gast”

“Eindelijk”, zucht trainer Marc Brys. “Ik ben enorm blij voor Fessou zelf. Hij is niet alleen een goede spits maar ook een crème van een gast, die enorm graag voetbalt en de voorbije weken en maanden door een sportieve hel is gegaan. Dat was mentaal voor hem heel belastend, enorm frustrerend en heeft dan ook fameus aan hem geknaagd.”

“Iedereen bij KFCO Beerschot Wilrijk is opgetogen dat we een dikke streep onder dit dossier kunnen trekken. Uiteraard neem ik hem morgen voor onze verplaatsing naar Oudenaarde direct bij de selectie. Een speler van zijn kaliber, die wel wedstrijdritme mist maar anderzijds fit en gretig is, laat je niet links liggen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws