© Archiefbeeld.

Belgische energieleverancier ENI staat in de etalage

ENI Gas & Power nv, het vroegere Nuon Belgium, staat in de etalage. De Italiaanse moedermaatschappij onderzoekt of er interesse is bij andere spelers in de markt om de aandelen van haar Belgische dochter over te nemen. Dat bericht VTM en wordt bevestigd door Tom Vanden Borre van ENI. Het vroegere Distrigas, dat aardgas verkoopt aan industriële klanten, blijft wel in Italiaanse handen.

ENI is de nummer drie onder de energieleveranciers in ons land. Het bedrijf telt 800.000 aansluitingen en 200 personeelsleden in België. Maar de sector heeft het moeilijk: de winstmarges zijn erg gering door de hevige concurrentie. Na de overname van het kleinere Lampiris door Total zal er mogelijk nog meer schaalvergroting volgen in de sector.

Het personeel van ENI Gas & Power is donderdag op een ondernemingsraad ingelicht over de plannen van de directie. Maar Tom Vanden Borre beklemtoont dat er nog geen beslissing tot een verkoop is genomen. “Voor de klanten en voor het personeel verandert er voorlopig dus niets”, zegt hij.

Tegen de lente van volgend jaar zou er meer duidelijkheid moeten bestaan.

Nu in het nieuws