© REUTERS

Aartselaars bedrijf levert software aan General Motors

Het bedrijf Secutec Group uit Aartselaar gaat de veiligheid van de internettoegang van de 100.000 werknemers van General Motors controleren. Het contract werd binnengehaald tijdens een economische missie in Texas.

Kleine bedrijfjes kunnen grote contracten binnenhalen. Dat wordt bewezen door Secutec Group, een kmo met zestien werknemers. Geert Baudewijns, algemeen directeur van Secutec, tekende het contract met General Motors tijdens een economische missie met Prinses Astrid.

Secutec Group zegt dat cybercriminelen steeds op zoek gaan naar de zwakste plek in de beveiliging van grote netwerken. Daardoor worden persoonlijke apparaten van werknemers misbruikt om toegang te verkrijgen tot bedrijfsnetwerken.

Secutec Group levert de software aan waarmee de werknemers van General Motors hun apparaten thuis kunnen beschermen.

“Ik ben zeer verheugd over de concrete resultaten die Secutec via deze handelsmissie heeft kunnen behalen”, zegt Geert Baudewijns, algemeen directeur van Secutec. “Niet alleen is er de opdracht bij General Motors. Via een introductie en de tussenkomst van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, hebben we ook de kans gekregen om in het hoofkwartier van computerfabrikant Dell in Austin veelbelovende contacten te leggen voor een mogelijke interessante samenwerking tussen Dell en Secutec”, zegt Geert Baudewijns.

Nu in het nieuws