© Mia Uydens

Kerstmarkten brachten meer dan 90.000 euro op voor goede doelen

De kerst- en cadeaumarkt van Zoersel beleeft dit weekend haar twintigste editie. Uit dankbaarheid voor die vele jaren inzet trakteerde het gemeentebestuur alle medewerkers op een feestelijke receptie en werden de comitéleden in de bloemen gezet.

Jan Vorsselmans

Vandaag en morgen beleeft Zoersel het Warmste Weekend van het jaar, want in en rond het administratief centrum in de deelgemeente Sint-Antonius vindt naar jaarlijkse gewoonte de cadeau- en kerstmarkt plaats met liefst zestig kraampjes. Dit evenement lokt telkens zowat vijfduizend belangstellenden en is in die zin uniek dat de standhouders twintig procent van hun winst afstaan aan vooraf bepaalde goede doelen.

De Zoerselse kerstmarkt staat sinds haar ontstaan in het teken van solidariteit, integratie en informatie. Vandaar dat de organisatie telkens kiest voor een centraal actiepunt. Het ene jaar gaat de steun naar een project in de derdewereld, het andere naar een goed doel in eigen land.

Het Zoerselse kerstmarktcomité kon sinds 1997 liefst 90.123 euro overhandigen aan 33 verschillende goede doelen in binnen- en buitenland. Het geld gaat dit jaar naar vier projecten in Bohicon (Benin, Afrika), waarmee Zoersel nu al vijf jaar een stedenband heeft: tuinieren met een fysieke handicap, een alfabetiseringsproject voor vrouwen, een internaat voor dove kinderen en het psychiatrisch ziekenhuis Saint-Camille.

De kerstmarkt vindt zaterdag 10 december (13-19u, buiten tot 22u) en zondag 11 december (12-17u, buiten tot 18u) plaats in en rond het administratief centrum, Handelslei 167 in Sint-Antonius.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio